Flekovanje kao rešenje za sitna oštećenja - da ili ne?

Flekovanje kao rešenje za sitna oštećenja – da ili ne?

Flekovanje

Flekovanje je farbanje samo oštećenog mesta na nekom delu automobila. Dakle, to je farbanje samo jednog dela vrata, ili jednog dela na braniku, haubi itd. Postoji nekoliko nedoumica kada je ovaj postupak u pitanju.

Flekovanje je jeftinije – istina ili zabluda?

Ljudi se obično odlučuju za to jer misle da je jeftinije. Sa druge strane, nisu upoznati sa svim rizicima i najčešće se desi da se vrlo brzo  moraju ponovo da farbaju isti deo.

Ukoliko mislite da se može uštedeti na količini farbe koju ćete kupiti, u zabludi ste. Naime, iako je za flekovanje potrebna manja količina, miks mašine imaju propisanu minimalnu količinu farbe koja se mora koristiti. Ukoliko se meša manja količina od propisane ne može se garantovati da ćete dobiti pravu nijansu. Na taj način flekovan deo može biti različit od ostatka automobila.

Flekovanje traje kraće – istina ili zabluda?

Ukoliko mislite da ćete uštedeti na vremenu ni to nije tačno. Flekovanje traje isto koliko i farbanje.

Kvalitet i garancija – flekovanje v.s. farbanje celog dela

Ukoliko samo ogrebete auto, često ćete čuti da ne morate zbog toga farbati ceo deo. Obrazloženje je da se ogrebotina popuni farbom i to je dovoljno. Međutim, flekovan deo nije zaštićen adekvatnim materijalima i vremenom korozija može da nagrize ceo deo.

Naime, najveći problem je što ni jedan auto lakirer ne može da garantuje za flekovan deo. Vremenom na primer može doći do ljuštenja laka. Sa druge strane, kada farbate ceo deo dobićete garanciju na njega.

Uzimajući u obzir sve ovo, smatramo da to što flekovanje košta 30-40 eura nije dovoljan argument da se  i opredelite za ovaj postupak. Farbanje celog dela ćete platiti nešto više, ali ćete i biti sigurni da ste rešili problem.

 

Ukoliko imate pitanja ili nedoumice vezane za farbarsko-lakirerske radove možete nas pozvati telefonom ili posetiti naš auto servis na Voždovcu. Najsavremenija oprema i iskusni serviseri, obučeni u Švajcarskoj, omogućili su nam da se posebno specijalizujemo u oblasti farbarsko – lakirerskih radova i našu uslugu dovedemo do savršenstva.

 

 

 

 

Ostali Tekstovi

MENI