KOLIKO CENITE VREDNOST MOTORA VAŠEG AUTOMOBILA ? - Automarket Centar

KOLIKO CENITE VREDNOST MOTORA VAŠEG AUTOMOBILA ?

Kontrolni pregled auta Automarket centar

Životni vek motora Vašeg automobila zavisi u velikoj meri od kvaliteta ulja koje u njega sipate. Motorno ulje je izvor snage motora, a time i Vašeg automobila. Iako nam se ponekad čini da je zamena motornog ulja skupa operacija, iskustvo pokazuje da na njega odlazi samo oko 1% ukupnih eksploatacionih troškova.

Nameće se pitanje: Zašto onda praviti kompromise? Vođeni logikom kvaliteta, a ne kvantiteta, preporučujemo Vam MARLY motorna ulja, koja su  poznata natržištima Begije i sveta još od 1919. godine. Idući u korak sa vremenom i prateći sva naučnai tehničko-tehnološka dostignuća, MARLY je tokom svog postojanja razvio visoko-kvalitetna maziva i aditive. Njihovi proizvodi omogućavaju izuzetan rad motora bez habanja i pružaju potpunu zaštitu svih vrsta savremenih i starijih benzin i dizel motora u svim režimima rada, sa naglaskom na hladni start i stroge uslove vožnje. Za agregate sai bez turbo punjača, sa i bez katalizatora, sa direktnim ubrizgavanjem, sa parcijalnim filterima, sa velikim brojem ventila, MARLY multigradna motorna ulja daleko prevazilaze evropske i američke ACEA, API i OEM specifikacije.

MARLY GOLD linija nudi standardnu paletu visoko-kvalitetnih ulja raznih gradacija za savršeno podmazivanje svih modernihi starijih dizel i benzin motora. Komponente MARLY GOLD-a nastale sumešanjem tehnološki najsavremenijih aditiva i baza ulja.

MARLY BLACK GOLD linija nam donosi i posebnu kombinaciju razuma i strasti – motorna ulja obogaćena GRAFITOM.  Ova izuzetna motorna ulja namenjena su najsavremenijim motorima poslednje generacije.

MARLY BLACK GOLD maziva postižu najubedljivije rezultate zato što sadrže koloidni GRAFIT. Koloid ili koloidna disperzija je supstanca koju sačinjavaju komponente koje mogu biti u jednom, dva i više agregatnih stanja. Koloidni grafit je bazni materijal za izradu lubrikanata za visoke temperature. Čestice grafita se u motorno ulje dodaju kao mikro puder, na mikronskom nivou i kao takve i tolike u njemu ostaju nerastvorene i savršeno stabilne u svom stanju, čineći tako stabilno mazivo sa poboljšanim antifrikcionim molekularnim tretmanom na unutrašnjim površinama cilindara.

Ovo mazivo može da izdrži mnogo veće opterećenje i mnogo više temperature (i do 400°C) u odnosu na druga obična maziva. Karakterišu ga mnogo bolja prijanjajuća svojstva na površinama koje trpe trenje.

MARLY grafitom omogućava znatno bolje podmazivanje prilikom hladnog starta, koji je odgovoran za 80% habanja motora. Koristeći ova visoko kvalitetna maziva štitite motor Vašeg automobila, a pređena kilometraža Vašeg automobila može se popetii do brojke od 500.000 km.

Glavni efekti i razlike :

 • smanjenje trenja i do 60%
 • antihabajući efekat
 • redukovanje gubitka snage motora
 •  manja potrošnja goriva (3 – 6%)
 • duži životni vek mašine (i do 200%)
 • manja potrošnja ulja
 • zaštita od stvaranja naslaga blata
 • optimalna zaštita prilikom hladnog starta
 • bolje odvođenje toplote
 • povećanje kompresionog kapaciteta
 • formiranje kvalitetnijeg zaštitnog sloja na površinama koje trpe trenje
 • zahvaljujući savršenoj mikronskoj strukturi koloidnog grafita nema rizika od stvaranja naslaga i začepljenja filtera ili cevčica.

Za sve dodatne informacije i savete prilikom odabira vrste MARLY GOLD i MARLY BLACK GOLD proizvoda zaVaše vozilo možete se obratiti našim stručnim serviserima.

Posetite naš auto servis u Kumodraškoj ulici 247b, Voždovac u Beogradu i uverite se u kvalitet naših usluga!

Ostali Tekstovi

MENI